Vi söker erfarna projektledare och rörkonstruktörer

Vi söker dig som vill vara en del av Rördesigns fortsatta utveckling och expansion. Våra kunder finns inom sektorerna kemi-, petrokemi- och raffinaderiindustrin samt inom den kraft- och energiproducerande industrin. Vi har också uppdrag inom branscher som miljö- och återvinningsteknik samt naturgasapplikationer. Rördesigns ingenjörer utgår från kontoren i Göteborg och Stenungsund eller stationeras hos någon av våra uppdragsgivare.   Vem är du? Du gillar teknik och utmanande projekt. Du är en lagspelare och jobbar gärna i grupp för att hitta den bästa lösningen. Du är erfaren ingenjör inom maskin-/energiteknik. Du kan vara gymnasie-, högskole- eller civilingenjör samt YH-utbildad rörkonstruktör. Du ska ha minst 8 års erfarenhet inom branschen och gärna arbetat som projektledare, delprojektledare, montageledare eller senior rörkonstruktör. Vi söker dig som:

 • gärna delar med dig av dina kunskaper (mentorskap)
 • är beredd att ta en ledande roll i våra projekt
 • har erfarenhet av kalkylarbete och tidsplanering
 • är socialt kompetent, kommunikativ och kan arbeta både självständigt och i grupp
 • har lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

Att arbeta på Rördesign Du kommer att arbeta tillsammans med ca 25 andra ingenjörer med arbetsuppgifter som layoutarbete, rörkonstruktion och detaljkonstruktion av mekanisk utrustning. Arbetsuppgifterna medför ibland resor i tjänsten. Hos oss arbetar du med detaljprojektering av nya processanläggningar, ombyggnader och/eller modifieringar i befintliga processanläggningar. Till din hjälp har du moderna ingenjörsverktyg såsom Autodesk AutoCad, Autodesk Inventor, Autodesk Plant 3D, Aveva PDMS, Intergraph SmartPlant Isometrics, Intergraph VVD och SST CAE-Pipe. Fler utvecklingsmöjligheter inom IEW Group Rördesign samarbetar med Pidab i det gemensamt ägda bolaget IEW Group. Bildandet av IEW Group är ett resultat av våra uppdragsgivares önskemål om att placera uppdrag hos en samarbetspartner som har kompetens inom många ingenjörsdiscipliner och som kan ta helhetsansvar. Detta ger dig möjligheten att kunna delta i multidisciplinära uppdrag och leverans av komplett anläggning. Kontakt och ansökan Rördesign erbjuder tillsvidareanställning i ett företag som växer och utvecklas. Tycker du att det låter intressant, tveka inte att kontakta vår vd Sture Börjesson på: sture.borjesson@rordesign.se Ansökan skickar du till info@rordesign.se Märk din intresseanmälan med ”Erfaren projektledare/rörkonstruktör”. Ladda ner annons som pdf

Läs mer

Vi söker juniora rörkonstruktörer

Vi söker dig som vill vara en del av Rördesigns fortsatta utveckling och expansion. Våra kunder finns inom sektorerna kemi-, petrokemi- och raffinaderiindustrin samt inom den kraft- och energiproducerande industrin. Vi har också uppdrag inom branscher som miljö- och återvinningsteknik samt naturgasapplikationer. Rördesigns ingenjörer utgår från kontoren i Göteborg och Stenungsund eller stationeras hos någon av våra uppdragsgivare. Vem är du? Du gillar teknik och utmanande projekt. Du är en lagspelare och jobbar gärna i grupp för att hitta den bästa lösningen. Du är utbildad ingenjör inom maskin-/energiteknik. Du kan vara högskoleingenjör, civilingenjör eller YH-utbildad rörkonstruktör. Du får gärna ha några års erfarenhet inom branschen, men du kan också vara nyutexaminerad. Vi söker dig som:

 • är nyfiken och intresserad av teknik
 • är kreativ och inte rädd för utmaningar i ditt yrkesliv
 • är arbetsam och noggrann
 • är socialt kompetent, kommunikativ och kan arbeta både självständigt och i grupp
 • har lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

Att arbeta på Rördesign Du kommer att arbeta tillsammans med ca 25 andra ingenjörer med arbetsuppgifter som layoutarbete, rörkonstruktion och detaljkonstruktion av mekanisk utrustning. Arbetsuppgifterna medför ibland resor i tjänsten. Hos oss arbetar du med detaljprojektering av nya processanläggningar, ombyggnader och/eller modifieringar i befintliga processanläggningar. Till din hjälp har du moderna ingenjörsverktyg såsom Autodesk AutoCad, Autodesk Inventor, Autodesk Plant 3D, Aveva PDMS, Intergraph SmartPlant Isometrics, Intergraph VVD och SST CAE-Pipe. Fler utvecklingsmöjligheter inom IEW Group Rördesign samarbetar med Pidab i det gemensamt ägda bolaget IEW Group. Bildandet av IEW Group är ett resultat av våra uppdragsgivares önskemål om att placera uppdrag hos en samarbetspartner som har kompetens inom många ingenjörsdiscipliner och som kan ta helhetsansvar. Detta ger dig möjligheten att kunna delta i multidisciplinära uppdrag och leverans av komplett anläggning. Kontakt och ansökan Rördesign erbjuder tillsvidareanställning i ett företag som växer och utvecklas. Tycker du att det låter intressant, tveka inte att kontakta vår vd Sture Börjesson på: sture.borjesson@rordesign.se Ansökan skickar du till info@rordesign.se Märk din intresseanmälan med ”Junior rörkonstruktör”. Ladda ner annons som pdf

Läs mer

Att jobba på Rördesign

Rördesign som arbetsgivare Att arbeta på Rördesign betyder frihet under ansvar. Alla jobbar mot samma mål och vi har högt i tak. Atmosfären är lättsam, öppen och inkluderande och man kan prata om allt. Hos oss får man jobba med utmanande och stimulerande uppdrag. Ofta är vi med i projekten från början till slut. I arbetsgruppen möter man medarbetare med olika erfarenhet och bakgrund. Vår grundsyn är att alla stöttar varandra i arbetet. Det ska vara lätt att få support från medarbetare vid hög arbetsbelastning. Vi bemöter våra kunder med respekt och blir därför bemötta på ett bra sätt. Vi är respekterade och anses som engagerade, erfarna och pålitliga. Ett kvitto på att vi är omtyckta är de långa samarbeten vi har med många av våra uppdragsgivare. Varierade arbetsuppgifter Våra arbetsuppgifter är varierande och innefattar: projektledning, del-projektledning, montageledning, detalj- och anläggningskonstruktion, hållfasthetsberäkningar, inköp av teknisk utrustning och entreprenader samt uppbyggnad av ledningssystem för kvalitet och miljö. Ett uppskattat introduktionsprogram Alla nyanställda får ett anpassat introduktionsprogram och en utsedd mentor som kan stötta vid behov. Denna introduktion är mycket uppskattad av våra nya medarbetare. Programmet innefattar genomgång och uppfräschning av tekniska färdigheter. Vi går igenom de arbetsverktyg vi använder och de rutiner vi har på företaget. Självklart blir man också introducerad för alla medarbetare. Utbildning och kompetensutveckling För Rördesign är det viktigt att alla medarbetare ständigt kan utvecklas i sitt arbete. Vi ser till att alla får del av både externa- och interna utbildningsprogram. Vi uppmuntrar egna initiativ och alla får chansen att hitta relevanta utbildningar. Relevanta utbildningar kan t.ex. vara Bas P/Bas U, rörledningar inom industrin, pumputbildning, hantering av våra 3D-verktyg eller projektledning. Rördesign arrangerar också regelbundna konferens- och utbildningsresor där alla medarbetare deltar.

Läs mer

Problemlösningen är det intressanta

”Det var en stor utmaning för mig, som var i början av min karriär, att vara med och utföra detaljprojekteringen av AGA Gas nya vätgasanläggning.”

Det säger Rickard Brimstad som har varit anställd på Rördesign sedan hösten 2012. Hans huvudsakliga arbetsuppgift är design av processanläggningar.

Arbetsverktygen är moderna 3D-konstruktionsprogram som Autodesk Inventor och Rördesigns egna applikation Isogen Output+.
AGA Gas vätgasanläggning var ett projekt där Rördesign, utifrån 3D-scanning av en tom huskropp, ansvarat för detaljprojekteringen.

”Jag lägger ner mycket arbete på mina ansvarsområden rördragning och sekundärstål. Det är väldigt stimulerande att i projektgruppen kunna bidra med min kompetens samtidigt som jag hela tiden lär mig nya saker av mina mer erfarna kollegor. Det ger mig en kick att de detaljer jag utvecklar kommer att se ut precis som jag har ritat dem.

Som konsult måste jag vara beredd att ta de utmaningar som kommer. Utmaningen och problemlösningen i sig är intressant. Jag utvecklas varje dag. Och lär mig något nytt hela tiden. Det bästa med konstruktörsyrket är att du skapar något som skall fungera i många år.”

“Det jag gillade direkt när jag började på Rördesign var prestigelösheten. Alla är intresserade av en sak – att hitta den bästa lösningen för uppdragsgivaren.
Med det perspektivet blir allas åsikter och idéer i projektgruppen lika viktiga. Jag måste säga att lagkänslan är stark hos oss. Man blir väl omhändertagen och känner sig snabbt som en i gänget.”

Läs mer

Noggrannhet och tålamod är det som krävs

”Vi arbetar i långa och komplexa projekt. Projekt där vi möter utmanande uppgifter och förändringar att hantera. För att lyckas i rollen som ingenjör krävs det därför både tålamod och noggrannhet.”

Johan har varit anställd på Rördesign sedan 1988.
”Det är lång tid på samma ställe, men jag har inte tröttnat på vare sig mitt yrke eller Rördesign. Jag tycker att jag lär mig något nytt hela tiden och Rördesign har uppdrag som ger mig den stimulans jag behöver för att trivas.”

Johan är ansvarig projektledare för flera stora projekt samtidigt som han ansvarar för Rördesigns tekniska standards.

”Vi strävar hela tiden efter att förbättra och höja kvalitén i allt vi gör. Vår tekniska standard och vårt kvalitetssystem är därför viktiga för oss. De gör att vi kan kan förbättra och förenkla konstruktionsarbetet. På så sätt uppnår vi både tids- och kostnadsbesparingar. Fördelar som våra kunder drar nytta av.

I projektgruppen strävar jag som projektledare alltid efter att ge projektmedlemmarna de bästa förutsättningarna för att kunna göra ett kvalitativt arbete. Min ambition är att hjälpa alla att – ha tummen i spåret.”

”På Rördesign har vi en kultur där ifrågasättande genomsyrar allt. Alltid med ambitionen att förbättra oss själva i arbetet och det vi levererar. Jag gillar att arbeta på ett mindre företag. Alla känner alla, organisationen är platt och det är lätt att göra sin röst hörd.
Vår styrka är företagets ambition att designa framtidens processanläggningar, våra medarbetares starka drivkraft, breda kompetens och erfarenhet.”

Läs mer

Praktikplatser med inriktning processteknik

Rördesign kan erbjuda praktikplats för dig som studerar på någon form av högskola. Vi vänder oss främst till dig som studerar med inriktning maskinteknik eller processteknik. Stöd, inspiration och uppmuntran får du av utsedd handledare men även av andra medarbetare på Rördesign. Några moment som ingår i en praktikperiod:

 • En introduktion om vad vi på Rördesign jobbar med – genomförs av din handledare
 • En kort utbildning om våra arbetsprocesser och våra arbetsverktyg
 • Prova på att utföra uppgifter i några av våra arbetsverktyg. Kan vara att skapa utrustning, komponenter, rörstöd och rör i något av våra 3D-verktyg (Autodesk Inventor, Autodesk Plant 3D, Aveva PDMS)
 • Prova på att utföra uppgifter i vårt standardarbete (RD Standard)
 • Vara delaktig i ett specifikt kunduppdrag

 

Läs mer

Systematiskt ArbetsMiljöarbete (SAM)

Vi strävar efter att skapa meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter för våra medarbetare. Arbetsuppgifter anpassas till utbildning, kompetens och erfarenhet.

Den verksamhet som våra uppdragsgivare bedriver innehåller arbetsmiljörisker. Som konsulter ute på våra uppdragsgivares arbetsplatser blir vi exponerade för risker. Entreprenörer, där även konsulter innefattas, är generellt överrepresenterade i olycksstatistiken.

Det finns därför ett starkt gemensamt intresse från uppdragsgivare och från entreprenadföretag att minska antalet arbetsmiljörelaterade tillbud och olycksfall. En riskanalys genomförs för varje medarbetare före, under och efter uppdraget.

Vårt mål är att vidmakthålla en god och säker arbetsmiljö på varje arbetsplats samt att alltid försöka förhindra olycksfall och ohälsa. Vi har en arbetsmiljökommitté som arbetar systematiskt med vår arbetsmiljö.

Rördesign strävar efter att ha friska medarbetare genom att erbjuda friskvårdsbidrag och anordna olika aktiviteter. Vi kan spela fotboll, delta i motionslopp, segla, utbilda oss i näringslära och annat som bidrar till ett ökat välbefinnande.

Läs mer