Problemlösningen är det intressanta

”Det var en stor utmaning för mig, som var i början av min karriär, att vara med och utföra detaljprojekteringen av AGA Gas nya vätgasanläggning.”

Det säger Rickard Brimstad som har varit anställd på Rördesign sedan hösten 2012. Hans huvudsakliga arbetsuppgift är design av processanläggningar.

Arbetsverktygen är moderna 3D-konstruktionsprogram som Autodesk Inventor och Rördesigns egna applikation Isogen Output+.
AGA Gas vätgasanläggning var ett projekt där Rördesign, utifrån 3D-scanning av en tom huskropp, ansvarat för detaljprojekteringen.

”Jag lägger ner mycket arbete på mina ansvarsområden rördragning och sekundärstål. Det är väldigt stimulerande att i projektgruppen kunna bidra med min kompetens samtidigt som jag hela tiden lär mig nya saker av mina mer erfarna kollegor. Det ger mig en kick att de detaljer jag utvecklar kommer att se ut precis som jag har ritat dem.

Som konsult måste jag vara beredd att ta de utmaningar som kommer. Utmaningen och problemlösningen i sig är intressant. Jag utvecklas varje dag. Och lär mig något nytt hela tiden. Det bästa med konstruktörsyrket är att du skapar något som skall fungera i många år.”

“Det jag gillade direkt när jag började på Rördesign var prestigelösheten. Alla är intresserade av en sak – att hitta den bästa lösningen för uppdragsgivaren.
Med det perspektivet blir allas åsikter och idéer i projektgruppen lika viktiga. Jag måste säga att lagkänslan är stark hos oss. Man blir väl omhändertagen och känner sig snabbt som en i gänget.”